Δίπλες Γορτυνιακές

«ΔΙΠΛΕΣ» ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΡΕΣΚΑ ΑΥΓΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ, ΡΑΚΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1/2 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΑΛΙΣΙΒΑ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΚΑΝΕΛΛΑ
ΑΛΕΥΡΙ (ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΜΕΛΙ, ΖΑΧΑΡΗ,

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΚΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΚΗ, ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΝ ΑΛΙΣΙΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ (ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΗ ΑΡΚΕΤΑ ΣΦΙΚΤΗ). ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ 'ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ' Η ΖΥΜΗ ΓΙΑ 3/4 ΤΗΣ ΩΡΑΣ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.  ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΦΑΡΔΙΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ. ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΙΡΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΠΛΩΣΟΥΝ. ΜΟΛΙΣ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, ΤΙΣ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ (ΚΟΥΖΙΝΑΣ).

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ. ΌΤΑΝ 'ΔΕΣΕΙ' ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.

Η συνταγή είναι από το  http://users.sch.gr/geioanni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου