Ιαματικα Λουτρα Ηραιας Γορτυνίας

Ιαματικα Λουτρα Ηραιας Γορτυνίας










Σημείο αναφοράς του Δήμου Ηραίας και τα περίφημα Ιαματικά Λουτρά της, το πιο αξιοθαύμαστο φαινόμενο της περιοχής, που βρίσκονται στο ομώνυμο χωριό, 12 χιλιόμετρα Ν.Δ. του Παλούμπα.

Οι Ιαματικές πηγές των Λουτρών Ηραίας θεωρούνται οι σημαντικότερες στην Ελληνική Επικράτεια και προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Πηγών λειτουργεί με αυτεπιστασία του Δήμου από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος τους διαθέτει 20 υπερπολυτελείς καμπίνες, με 20 μπανιέρες, εν των οποίων οι τρεις είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών είναι τα πιο ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες, για αρθρίτιδες, ρευματισμούς, γυναικολογικά προβλήματα, αυχενικά σύνδρομα και προβλήματα του κυκλοφοριακού και νευρικού συστήματος. Θεωρούνται δε τα καλύτερα για τις θεραπείες ήπατος και χολής.

Το τηλέφωνο του Υδροθεραπευτηρίου είναι: 27970 25000

Η κάλυψη σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Λουτρά Ηραίας, είναι πλήρης. Στο χωριό λειτουργούν όλο το χρόνο καφενεία, εστιατόρια και ταβερνάκια. Από τα Λουτρά Ηραίας, ο δρόμος οδηγεί προς την Εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου, πολύ κοντά στα σύνορα των Νομών Αρκαδίας - Ηλείας, ενώ ένας δεύτερος δρόμος οδηγεί προς τα χωριά Λώττη και Άγιο Ιωάννη.

Στη θέση του βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η πόλη Ηραία, μία από τις σημαντικότερες της Αρκαδίας. Οι κατοικοί της λάτρευαν τον θεό Διόνυσο και διατηρούσαν καλές σχέσεις με τους γείτονές τους. Μετά τη διάλυση της Αρκαδικής Ομοσπονδίας (6ος αιώνας π.Χ.), η πόλη συνδέθηκε πολιτικά με τη Σπάρτη. Για τον λόγο αυτόν οι Αρκάδες την πυρπόλησαν το 369 π.Χ. Το 240 π.Χ. έγινε μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας και έκτοτε περιέπεσε στην αφάνεια.


το αρθρο ειναι απο το http://www.hraia.gr/content/view/31/32/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου